Site Logotype

Littekentherapie

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt

Littekentherapie

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt. Een verstoring kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een infectie, een algehele slechte conditie of een slechte doorbloeding van het gebied. Ook kan de huid teveel collageenweefsel aanmaken, er ontstaat dan een verdikte litteken. Een litteken kan ook ingetrokken zijn, of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels.  

Voor littekentherapie bestaan vele verschillende behandelmethoden, de methode die gebruikt wordt hangt af van het soort litteken af. Bij Skin S-thetic behandelen we littekens met onder andere littekenmassage, camouflagetherapie, (chemische) peelings, Dermapen en siliconenpleisters.

Kies voor Skin S-thetic in Utrecht

Persoonlijke aandacht

Jouw (hulp)vraag staat bij ons voorop. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Vergoeding zorgverzeraar

In sommige gevallen is een behandeling declareerbaar bij de verzekering. Skin S-Thetic is namelijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. 

Thuisverzorging

Mogelijkheid om hoogwaardige producten direct bij ons te kopen, om zo nog beter resultaat te behalen.

Welke behandeling kan ik volgen?

De huidtherapeut kan met speciale “massagetechnieken’’ de doorbloeding verbeteren, spanning en verkleving opheffen of harde plekken (fibrose) weer zacht en soepel maken. Hierdoor worden eventuele bewegingsbeperkingen, als gevolg van het litteken, verminderd en/of opgeheven. Deze manuele littekenmassagetechnieken kunnen bij bepaalde littekens zorgen voor vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking zal afnemen.

Bij de behandeling van nieuwe en bestaande hypertrofische of keloidale littekens, kan behandeling met siliconenpleisters effectief zijn. Door de druk van deze pleisters kan worden voorkomen dat een nieuw litteken uitgroeit tot een verdikt, hypertrofisch litteken. Deze behandeling kan effectief ingezet worden bij de behandeling van brandwondenlittekens. 

Met name bij acnelittekens kunnen chemische peelings ingezet worden. Hierbij wordt met een zuuroplossing het bovenste dode cellen verwijderd, waardoor littekens afvlakken en minder zichtbaar worden. 

Klik hier om meer te lezen over peelings.

Contactgegevens

Contact

: 030-7401700
: 06-40444556
: info@skins-thetic.nl

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 uur 

Dinsdag 09:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 17:00 uur

Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Zondag gesloten

Locatie

Grauwaartsingel 332
3541 DA, Utrecht