Site Logotype

Chemische Peeling

Een peeling zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt en de huid sneller afschilfert, waardoor nieuwe huidcellen gevormd worden.

Wat is een chemische peeling?

Chemische peelings kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, bijvoorbeeld acne, pigmentproblemen, acnelittekens en huidveroudering. De peeling zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt en de huid sneller afschilfert, waardoor nieuwe huidcellen gevormd worden. Mede hierdoor wordt het huidrelief verbeterd. 
De peelingen die toegepast worden bij Skin S-thetic zijn:

  • AHA ( Alpha Hydroxy Zuren: o.a. glycolzuur, melkzuur
  • BHA (Beta Hydroxy Zuren: o.a. salicylzuur dat talg oplossend werkt.

Ze bestaan uit verschillende ingredienten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem aanpakt. 

Kies voor Skin S-thetic in Utrecht

Persoonlijke aandacht

Jouw (hulp)vraag staat bij ons voorop. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Vergoeding zorgverzeraar

In sommige gevallen is een behandeling declareerbaar bij de verzekering. Skin S-Thetic is namelijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. 

Thuisverzorging

Mogelijkheid om hoogwaardige producten direct bij ons te kopen, om zo nog beter resultaat te behalen.

Verschillende soorten chemische peelings

AHA’s zijn wateroplosbare fruitzuren. Ze weken dode huidcellen aan het oppervlak los, zodat nieuwe , frisse huidcellen tevoorschijn komen. Bovendien stimuleren AHA’s de celvernieuwing in de onderste lagen en verbeteren de vochtbalans. AHA’s zijn afkomstig van planten , zoals suikerriet en hibicusbloemen.

 

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan het beste een AHA peeling toegepast worden. De chemische peeling zorgt ervoor dat de oude of de beschadigde huidcellen verwijderd worden, waardoor talg minder snel achterblijft en een huidverstopping geen kans maakt. Om nog meer resultaat uit de behandeling te halen kan er gekozen worden om de Jessner Peeling toe te passen. Deze diepe peeling is specifiek geschikt voor alle vormen van acne. Dit door de verschillende zuren die samen voor een positief effect hebben op de ontstekingen. 

Beta Hydroxy Acids (BHA) zijn in olie oplosbaar. Dit maakt dat BHA’s uitermate geschikt  voor een vette huid.

 

Zoals de AHA zorgt de BHA voor exfoliatie (verwijderen dode huidcellen), maar in tegenstelling tot een AHA die zich op het huidoppervlak richt, pakt BHA dat wat daaronder ligt. De meest voorkomende BHA is salicylzuur, afkomstig van wilgenschors  en rescorcinezuur. Salicylzuur en resorcinezuur hebben een remmende werking op talgproductie en pakken de P.Acne bacterie aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan. 

De TCA peeling is geschikt voor mensen die zichtbare huidverbetering willen, maar ook een korte herstelperiode wensen.

De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. De ingredienten zorgen voor een diepe exfoliatie van de huid, waardoor de huidoneffenheden verminderen. Deze TCA peeling is geschikt voor alle huidtypen en kan indicaties zoals rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren. De huid voelt beter aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Lira Clinical

Skin S-thetic werkt samen met Lira Chemical  peelings. Afhankelijk van uw huid, uw wensen en uw persoonlijke situatie wordt er tijdens uw eerste bezoek gekeken met welke peeling bij uw huid het gewenste doel bereikt kan worden. Lira Clinical heeft een breed aanbod voor peelings en bestaat uit zeven peelings. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van:

  • anti-aging
  • acne
  • grove porien
  • pigmentatie
  • (acne littekens)

Met de Lira peelings kunnen we gerichter behandelen op een specifieke klacht. Afhankelijk van je huidtype en het gewenste behandelresultaat zal de huidtherapeut samen met jou een op maat samengestelde behandelplan opstellen.

De pompoen enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen van de epidermale huidlaag. 

Salicylzuur is een Beta Hydroxy Acid die keratolytisch werkt op het huidoppervlak.

Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. 

Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken, het verstevigen van de huid, voor de droge, vochtarme en de zonbeschadigde huid

Dit is een behandeling op basis van verschillende organische kruiden. Een perfect alternatief in plaats van een sterke chemische peeling. De kruiden stimuleren de celdeling en het afweersysteem.

Deze oplossing, op basis van vitamine A, kan aangebracht worden na iedere peeling. Het versnelt het schilferingproces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak gladder zonder irritatie

Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op ontstekingen van en in de huid.

TriCloorAzijnzuur veroorzaakt denaturatie van de proteïnen. Egaliseert de huidoppervlakte en verbetert de diep gelegen huidlagen.


De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandcréme die een hoge beschermingsfactor heeft. Gebruik na de behandelingen de door de huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Mesopeel Mesoestetic

Mesoestetic heeft een groot programma aan peelings van mild tot intensief. Met een peeling zorg je ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden zodat de opname van werkstoffen verbeteren en aanmaak van nieuwe huidcellen  gestimuleerd wordt.

De  mesopeels van Mesoestetic zijn:

Glycolzuur peeling: stimuleert de celvernieuwing en is geschikt voor alle huidtypes.

 

Melkzuur peeling: voor de droge, vochtarme, fijne en doffe huidtypes en heeft hydraterende werking.

Salicylzuur peeling: voor de vette huid, acne huid en pakt de talgproductie aan.

Amandelzuur peeling: voor de dikke en vettere huidtypes en tegen huidveroudering.

Jessner Peeling: tegen fijne lijntjes, acne en zonbeschadiging 

TCA peeling 15% & 35 %: voor anti ageing, littekens en doffe huid

Contactgegevens

Contact

: 030-7401700
: 06-40444556
: info@skins-thetic.nl

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 uur 
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 09:00 - 17:00 uur
Zondag gesloten

Locatie

Grauwaartsingel 332 3541DA
Utrecht