Site Logotype

Acne

Acne is een overmatige talgproductie in combinatie met o.a. een ophoping van dode huidcellen, roodheid met ontstekingen en verspreiding van bacteriën.

20210222 Skin-S Thetic product + werkzaamheden Farantini Photography-00153

Wat is Acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoening die in de puberteit ontstaat. Het is een combinatie van overmatige talgproductie, een ophoping van dode huidcellen, roodheid in combinatie met ontstekingen en verspreiding van bacteriën. Acne beperkt zich niet alleen tot het gezicht, maar komt ook vaak voor op de hals, borst en rug. De exacte oorzaak van acne is tot dusver onbekend, echter zijn er bepaalde aspecten die een grote rol spelen bij acne zoals o.a. familiare aanleg, wisselende hormoonhuishouding, voeding en stress. Acne kan zowel op jongere als op oudere leeftijd voorkomen.

Kies voor Skin S-thetic in Utrecht

Persoonlijke aandacht

Jouw (hulp)vraag staat bij ons voorop. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Vergoeding zorgverzeraar

In sommige gevallen is een behandeling declareerbaar bij de verzekering. Skin S-Thetic is namelijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. 

Thuisverzorging

Mogelijkheid om hoogwaardige producten direct bij ons te kopen, om zo nog beter resultaat te behalen.

Acne is er in ontzettend veel variaties en medische benamingen

Dit is de meest voorkomende vorm van acne. Ook wel bekend als ‘jeugdpuistjes’. Bij deze vorm van acne bevinden zich op de huid verschillende mee-eters en/of puistjes.

Acne Conglobata
Dit is een ernstige vorm van acne vulgaris, met ernstig ontstoken puistjes, mogelijk diepe abcessen, open comedonen en grove littekens.

Acne Cosmetica
Zoals de naam aanduidt wordt het veroorzaakt door het gebruik van cosmetica. Denk hierbij aan lotions, reinigers maar ook gel’s, shampoo’s, conditioners etc. De stoffen in de cosmetica zorgen ervoor dat de poriën en haarfollikels verstopt raken

Acne Tarda
Deze vorm van acne wordt ook wel ‘volwassenacne’ genoemd. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Bij deze acnesoort zijn er meer ontstekingen en puistjes aanwezig dan mee-eters.

Acne Inversa/Hidradenitis Suppurativa
Hidradenitis suppurativa, ook wel acne inversa genoemd, is een acne vorm waarbij er steeds weer terugkerende ontstekingen in oksels, liezen, onder de billen of onder de borsten pijnlijke ontstekingen in de huidplooien ontstaan. Het wordt veroorzaakt door afsluiting van de haarzakjes.

Acne Excoriée des jeunes filles
Bij deze vorm van acne bestaat niet zozeer uit ontstekingen en puistjes, maar kleine littekens. Dit ontstaat door het open krabben en/of uit te knijpen van de aanwezige plekjes op de huid.

Diverse behandelmethodes

Acnetherapie bestaat uit behandelingen die is afgestemd op de ernst van van acne, de huidconditie en persoonlijke wensen. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Skin S-thetic  beschikt over diverse middelen om acne te verhelpen zoals:

Bij microneedling behandeling wordt de dermapen ingezet om de huid te behandelen. De dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend en verticaal hele kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren.

Klik hier voor meer informatie.

Een peeling zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt en de huid sneller afschilfert, waardoor nieuwe huidcellen gevormd worden.

Klik hier voor meer informatie over chemische peelings.

Contactgegevens

Contact
: 030-7651161
: 06-40444556
: info@skins-thetic.nl
Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 uur 

Dinsdag 09:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 17:00 uur

Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Zondag gesloten

Locatie

Julius Gezondheidscentrum 1e verdieping
Dublinstraat 2, Utrecht