Site Logotype

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes en een rode verkleuring van de huid

Wat is Couperose?

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes  en een rode verkleuring van de huid. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puistjes op de huid zichtbaar zijn.
Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s (teleangiëctasieën) genoemd. Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op de decolleté.

Kies voor Skin S-thetic in Utrecht

Persoonlijke aandacht

Jouw (hulp)vraag staat bij ons voorop. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Vergoeding zorgverzeraar

In sommige gevallen is een behandeling declareerbaar bij de verzekering. Skin S-Thetic is namelijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. 

Thuisverzorging

Mogelijkheid om hoogwaardige producten direct bij ons te kopen, om zo nog beter resultaat te behalen.

Oorzaken van couperose

Jouw kans op couperose is hoger als een of beide (groot)ouders het ook hebben.

Bepaalde medicatie kunnen couperose (mede-) veroorzaken.

Overmatige zon blootstelling kan couperose en huidveroudering veroorzaken

Roken en alcoholgebruik kunnen couperose veroorzaken.

Wanneer je huid vaak blootgesteld wordt aan heftige temperatuurschommelingen dan kan dit leiden tot couperose.

Diverse behandelmethodes

Bij Skin S-thetic wordt couperose behandeld met diverse technieken. Dit zijn behandelingen waarbij de vaatjes dichtgebrand (coagulatie) of gelaserd kunnen worden. De techniek coagulatie zorgt door middel van stroom dat de chronisch verwijde haarvaatjes worden gecoaguleerd. Dit is voelbaar als heel klein prikjes. Het haarvaatje is meteen weg en de roodheid verdwijnt later. Er zijn meerdere behandelingen nodig naarmate de haarvaatjes langer op het aangedane gebied zitten.

 

Met de Quanta laser kunnen we door middel van laserbehandeling de couperose weglaseren. We werken namelijk met verschillende soorten lasers en afhankelijk van de ernst en etiologie van de couperose kiezen we voor de vaatlaser ND-YAG 1064nm laser. 

 

Sommige mensen hebben niet zozeer last van couperose, maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, in een dergelijk geval kan de huidtherapeut je andere behandelingen aanbevelen zoals medische camouflagetherapie of chemische peelingtherapie. 


Na de behandeling

Na de laser of coagulatie behandeling van couperose wordt de huid met lucht of ice packs gekoeld. Dit zorgt ervoor dat de behandeling comfortabeler en minder pijnlijk is. De eerste dagen na het couperose laseren kan de huid ietwat rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. en zelfs een lichte korstje optreden.  De huid kan dan eventueel gekoeld worden met behulp van een nat koud washandje. Het is aan te raden om de huid met een SPF30 te beschermen. 

Contactgegevens

Contact

: 030-7401700
: 06-40444556
: info@skins-thetic.nl

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:00 uur 

Dinsdag 09:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 17:00 uur

Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Zondag gesloten

Locatie

Grauwaartsingel 332
3541 DA, Utrecht